Vlees en vleeswaren

Biologisch boeren op de Beekhoeve levert niet alleen lekkere melk, maar ook (h)eerlijk vlees. Dat komt omdat de zestig koeien van het roodbonte Maas-Rijn-IJsselvee ras zijn, wat een zogenoemd ‘dubbeldoel’ ras is. Koeien die zowel voor de productie van melk als vlees worden gehouden. Dit Veenweide vee krijgt op de Beekhoeve de tijd om rustig te grazen en te groeien.

Het vlees en de vleeswaren die op de Beekhoeve worden verkocht zijn afkomstig van de eigen koeien. De volwassen koeien worden na een mooi en rijk leven geslacht. Het oude koeienras, het grasrijke dieet en de ruime weidegang zorgen voor een smaakvol en gezond stukje vlees. De koeien worden geslacht in Est door een slager die zelf slacht. Omdat de dieren niet ver hoeven te worden vervoerd blijft de stress beperkt. Het vlees rijpt ongeveer vier dagen en wordt dan verpakt in kleine vacuüm hoeveelheden en diep ingevroren. Zo blijft de kwaliteit behouden.

Lees hier meer over het bereiden van vlees.